Σιροπιαστή καρυδόπιτα του ονείρου

Υλικά συνταγής

Αν ψάχνετε μια συνταγή για ένα άκρως γευστικό γλυκό, αυτή εδώ σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Σιροπιαστή καρυδόπιτα του ονείρου. Η μοναδική γεύση της, σε συνδυασμό με την αίσθηση του σιροπιού, θα σας κάνει να πάρετε πολλά συγχαρητήρια.

Υλικά συνταγής

  • 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη σε μπεν μαρί
  • 200 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. καρυδόψιχα, αλεσμένη
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. γάλα, ζεστό
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κ.σ. Μπέικιν Πάουντερ
  • Μισό κ.γλ. σόδα, μαγειρική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αυγά, καλά χτυπημένα

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. νερό
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο
  • 2-3 σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και περιχύνουμε με το ζεστό γάλα.

Προσθέτουμε βούτυρο, αλάτι, αλεύρι, καρύδι, λιωμένη σοκολάτα, σόδα και τέλος τα χτυπημένα αυγά.

Έπειτα, ανακατεύουμε καλά, με μια ξύλινη κουτάλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου, στην μεσαία σχάρα.

Παίρνουμε ένα ταψάκι 30 εκατοστών περίπου και το βουτυρώνουμε.

Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου, έως ότου φουσκώσει και ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.

Μετά, προετοιμάζουμε το σιρόπι μας.

Μόλις πάρει βράση, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για 3 με 4 λεπτά επάνω στο σβηστό μάτι μέχρι να κρυώσει καλά.

Τέλος, έτσι όπως είναι ζεστή η καρυδόπιτα, την χαράζουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε από πάνω το κρύο σιρόπι.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Για να γίνει η καρυδόπιτα αφράτη, όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Όταν “σιροπιάσετε” την καρυδόπιτα, αφήστε την να κρυώσει τελείως και μετά σερβίρετε την.
  • Αν επιχειρήσετε να φτιάξετε την καρυδόπιτα σας τους καλοκαιρινούς μήνες, δοκιμάστε να την συνοδέψετε με παγωτό βανίλια.

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 4)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: