Σοκολατένιο γλυκό με καρύδια και πορτοκάλι

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 16/03/2020

Μια πολύ ωραία συνταγή που θα σας ενθουσιάσει. Δροσερό σοκολατένιο γλυκό με καρύδια και πορτοκάλι. Το κατάλληλο γλυκό για να ευχαριστήσετε την οικογένεια και τους φίλους σας. Μην χάνετε χρόνο, μπείτε στην κουζίνα και ξεκινήστε.

Υλικά συνταγής

  • 600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη  
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος  
  • 1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ, ολικής άλεσης  
  • 2 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 φλ. γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, ψιλοκομμένο (φλούδες).
  • 2 κ.σ. σιρόπι  από το γλυκό πορτοκάλι
  • 1 φλ. καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη  

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, τοποθετούμε την σοκολάτα σε μπολ, ψιλοκομμένη.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.

Μόλις είναι έτοιμη να φουσκώσει, την αδειάζουμε επάνω στην σοκολάτα.

Περιμένουμε 1 λεπτό και μετά ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθεί.

Στην συνέχεια, προσθέτουμε το ξύσμα, το σιρόπι, το λικέρ και ανακατεύουμε.

Στραγγίζουμε καλά το γλυκό του κουταλιού (φλούδες), σε απορροφητικό χαρτί και το ψιλοκόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.

Στρώνουμε μεμβράνη, σε μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ.

Έπειτα, αδειάζουμε το 1/3 της λιωμένης σοκολάτας και καλύπτουμε με μια σειρά μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο.

Το βάζουμε στην κατάψυξη για 5 λεπτά, να σταθεροποιηθεί ελαφρά.

Αδειάζουμε την μισή από την κρέμα σοκολάτας που έχουμε και τοποθετούμε επάνω το γλυκό του κουταλιού.

Αφήνουμε ακόμα για 5 λεπτά στην κατάψυξη.

Αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτα και σκεπάζουμε με μια στρώση μπισκότα.

Αφήνουμε το γλυκό να παγώσει καλά για 1 μισή ώρα στο ψυγείο.

Το βγάζουμε 10 λεπτά πριν σερβίρουμε, σε πιατέλα.

Τέλος, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Το γλυκάκι μας είναι πανέτοιμο.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Μπορούμε αν θέλουμε να πασπαλίσουμε το γλυκό μας, με καρύδια η αμύγδαλα.
  • Αντί για λικέρ πορτοκάλι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κονιάκ.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.5 (6 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας