Καρότα ογκρατέν, το θαύμα της κουζίνας

Υλικά συνταγής
Καρότα ογκρατέν, το θαύμα της κουζίνας

Αυτή η συνταγή για καρότα ογρατέν προσφέρει ένα πιάτο που συνεπαίρνει με την ακαταμάχητη γεύση και μυρωδιά του. Είναι η απόδειξη ότι δεν χρειάζονται πολλά υλικά για ένα ωραίο φαγητό - οι έξυπνοι συνδυασμοί λίγων υλικών μπορούν να κάνουν την διάφορα. Δοκιμάστε τα καρότα ογκρατέςν είναι εύκολα και θα τα λατρέψετε!

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό καρότα (κομμένα σε ψιλές ροδέλες)
  • 2 αυγά
  • ½ φλιτζάνι τυρί τριμμένο (της αρεσκείας μας)
  • 2 ½ φλυτζάνια μπεσαμέλ
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 3-4 φλιτζανιού νέα φυτίνη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ψιλές ροδέλες. Κατόπιν τα βράζουμε με το ανάλογο νερό μαζί με λίγο αλατάκι, σε μέτρια φωτιά για μια ώρα περίπου.

Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με τη φυτίνη για 5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τα βρασμένα καρότα και τα σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.

Έπειτα προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι και τα αυγά, αφού όμως πρώτα τα χτυπήσουμε.

Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα σε ένα πυρέξ.

Καλύπτουμε με την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί.

Τέλος βάζουμε το πυρεξάκι μας σε μέτριο φούρνο για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να έχει ψηθεί καλά μέσα, ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Και αυτό ήταν, τα καρότα ογκρατέν είναι έτοιμα! Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο, το αφήνουμε λιγάκι να κρυώσει και όταν πια δεν ζεματάει το απολαμβάνουμε όσο είναι ακόμα ζεστό.

Καλή μας όρεξη!

 

Συμβουλές για τα καρότα ογκρατέν

  • Εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο σπανάκι μαζί με τα καρότα.
  • Για ένα πιο τολμηρό αποτέλεσμα μπορούμε να βάλουμε λίγο καυτερό πιπέρι πάνω από κάθε κομμάτι.

 

Άλλες Συνταγές

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 4)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: