Κολοκυθόπιτα γλυκιά, γεμάτη αρώματα

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 18/03/2020

Μια συνταγή άκρως απολαυστική. Κολοκυθόπιτα γλυκιά, γεμάτη νοστιμιά και αρώματα. Σίγουρα θα θέλετε να την ξαναφτιάξετε. Η γεύση του κολοκυθιού, σε συνδυασμό με την μυρωδιά της κανέλα και του καρυδιού θα σας εντυπωσιάσει ευχάριστα. Μπείτε στην κουζίνα και ξεκινήστε!

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. σιμιγδάλι
  • Μισή κούπα γάλα εβαπορέ
  • 2 κ.γλ. κανέλλα
  • Μισό κ.γλ. γαρύφαλλο
  • 1 κιλό κολοκύθι, κίτρινο

Για την ζύμη τάρτας

  • 1 μισή κούπα αλεύρι
  • Μισή  κούπα βούτυρο, παγωμένο σε κομματάκια
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγη ζάχαρη
  • 1 αυγό

Για το γαρνίρισμα

  • 250 γρ. σαντιγί
  • 80 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ζεματάμε το κολοκύθι, το κόβουμε κομμάτια και το στραγγίζουμε.

Κόβουμε το ανθότυρο σε κομματάκια, το βάζουμε στο μίξερ μαζί με το γάλα, και το σιμιγδάλι και τα χτυπάμε.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά με τη κανέλλα και το γαρύφαλλο.

Ρίχνουμε και το κολοκύθι και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει λείο.

Έπειτα, ανακατεύουμε στο μίξερ τα υλικά για τη ζύμη της τάρτας.

Βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ, την τοποθετούμε στην ταρτιέρα και την πιέζουμε με τις παλάμες μας, ώστε να εφαρμόσει καλά μέσα σ' αυτήν.

Αδειάζουμε από πάνω το μίγμα που έχουμε φτιάξει και βάζουμε την ταρτιέρα στο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά έως 1 ώρα.

Σε ένα τηγανάκι, ψήνουμε τα καρύδια, για να πάρουν λίγο χρώμα.

Τέλος, αφού ψηθεί η τάρτα μας, στολίζουμε από πάνω με τη σαντιγί και τα καρύδια.

Η κολοκυθόπιτα μας είναι έτοιμη.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Αντί για ζύμη τάρτας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φύλλο σφολιάτας (1 κιλό περίπου) ή και φύλλο κρούστας.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για πίτες

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (9 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας