Τεμπελοτυρόπιτα χωρίς φύλλο, τόσο γευστική που δεν θα μείνει ψίχουλο στο ταψί!

Υλικά συνταγής

Μια εύκολη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει. Τεμπελοτυρόπιτα χωρίς φύλλο, τόσο γευστική που δεν θα μείνει ψίχουλο στο ταψί. Απολαύστε την, όλες τις ώρες της ημέρας. Μην χάνετε χρόνο, απλώς μπείτε στην κουζίνα και ξεκινήστε.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. φέτα
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 4 αυγά
  • Μισό λίτρο γάλα, φρέσκο
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1 μισή κεσέ αλεύρι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • Μισό κεσέ φρυγανιά, κοπανισμένη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, χτυπάμε τα αυγά με αυγοδάρτη και τρίβουμε πιπέρι.

Προσθέτουμε τα τυριά και το γάλα.

Στην συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Πασπαλίζουμε τη μισή φρυγανιά, αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί το μείγμα και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη φρυγανιά.

Τέλος, ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο και σε ταψί (38 εκατοστών περίπου), για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Η πίτα μας είναι έτοιμη.

Καλή σας απόλαυση!

Συμβουλές

  • Αν θέλουμε να πετύχουμε μια αφράτη και “φουσκωτή” τυρόπιτα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ή να προσθέσουμε 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για διάφορες πίτες

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: