Πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή που θα σας αρέσει πολύ. Πεναντόστιμη κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας. Αλμυρή γεύση που σίγουρα θα λατρέψετε. Κατάλληλη και για χορτοφάγους. Μην χάνετε χρόνο, απλώς δοκιμάστε την.

Υλικά συνταγής

  • Μισή κούπα σουσάμι
  • 1 κούπα καρύδια
  • Μισή κούπα ρύζι γλασέ
  • 1 κούπα σταφίδες
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1-2 κιλά κολοκύθι κίτρινο, γλυκό
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, κόβουμε το κολοκύθι σε κομμάτια το ρίχνουμε σε κατσαρόλα με βραστό νερό και το ζεματίζουμε.

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σουσάμι, τα καρύδια, τις σταφίδες, την κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ξανά.

Ρίχνουμε και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνουν όλα ένα μίγμα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί στρώνουμε στον πάτο του τα μισά φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ένα-ένα.

Ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα τη γέμιση και την απλώνουμε να πάει παντού.

Έπειτα, στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα πάνω από τη γέμιση, λαδώνοντάς τα και αυτά.

 Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια πριν βάλουμε το ταψί στο φούρνο.

Λαδώνουμε πάλι τα φύλλα από πάνω και ραντίζουμε με λίγο νερό.

Τέλος ψήνουμε την κολοκυθόπιτα μας, στους 175 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου.

Καλη απόλαυση!

Συμβουλές

  • Για έξτρα νοστιμιά, μπορούμε να προσθέσουμε στην κολοκυθόπιτα και διάφορα μυρωδικά όπως δυόσμο ή και άνηθο.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.7 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: