Κολοκυθόπιτα, και νόστιμη και εύκολη!

Υλικά συνταγής

Τραβάει η όρεξή σας μια κολοκυθόπιτα; Αυτή εδώ η συνταγή δίνει μια γευστική και ελαφριά κολοκυθόπιτα που θα λατρέψετε! Μια οικονομική και νόστιμη λύση, για ένα οικογενειακό τραπέζι ή και για ένα συνηθισμένο και καθημερινό γεύμα. Μια εύκολη συνταγή, με λίγα υλικά και έτοιμο φύλλο της επιλογής σας.

Υλικά Συνταγής

  • 2 κιλά κολοκυθάκια
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
  • 300 γρ. φύλλο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και τα κρεμμύδια, αφού τα έχουμε ψιλοκόψει πρώτα.

Τα ανακατεύουμε ως ότου αρχίσουν να μαραίνονται λίγο και τότε ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, το αλάτι, το πιπέρι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20- 25 λεπτά.

Στη συνέχεια, πλένουμε το ρύζι καλά, το σουρώνουμε και το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα.

Εάν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο νεράκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί, για 15 λεπτά.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και στρώνουμε τα 2/3 των φύλλων, μέσα σε ένα λαδωμένο ταψί.

Απλώνουμε σιγά σιγά το μείγμα πάνω στα φύλλα και το σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.

Τέλος, χαράζουμε την κολοκυθόπιτα και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.

Αυτό είναι όλο! Μόλις δούμε ότι ψηθεί η κολοκυόπιτά μας, την βγάζουμε από το φούρνο και την σερβίρουμε ζεστή και λαχταριστή! Τρώγεται και κρύα φυσικά!

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Το μείγμα της κολοκυθόπιτάς μας πρέπει να είναι στεγνό, δηλαδή μόνο με το λάδι του.
  • Καλό θα ήταν το ρύζι να μην είναι τελείως βρασμένο.

Άλλες συνταγές για πίτες

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: