Κολοκυθοτυρόπιτα χωρίς φύλλο, νόστιμη και υγιεινή!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 09/10/2023

Η συνταγή που φτιάχνεται στο τσακ μπαμ με υλικά που πάντα υπάρχουν στο σπίτι. Κολοκυθοτυρόπιτα χωρίς φύλλο, νόστιμη και υγιεινή! Τρώγεται όλες τις ώρες, ζεστή η κρύα. Φτιάξτε τη και θα μας θυμηθείτε! Θα την λατρέψουν όλοι!

Υλικά συνταγής

  • Μισό φλ. καλαμποκέλαιο
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 500 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 250 γρ. τυρί φέτα + κίτρινο τυρί
  • Άνηθο για άρωμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά τρίβουμε τα κολοκύθια τ' αλατίζουμε και τ' αφήνουμε στο σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους.

Σ' ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το σιμιγδάλι, το τυρί φέτα και τέλος το κολοκύθι αφού το στύψουμε πολύ καλά κι ανακατεύουμε  να αναμειχθούν.

Στη συνέχεια στρώνουμε λαδόκολλα σ' ένα μεγάλο ταψί, ρίχνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί, ώστε να κάνει η πίτα κρούστα.

Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά περίπου, (ώσπου να ροδίσει καλά).

Αφού τη βγάλουμε απ' το φούρνο την αφήνουμε λίγο να σταθεί πριν τη σερβίρουμε!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αν αντικαταστήσουμε το σιμιγδάλι με καλαμποκάλευρο η πίτα θα γίνει πιο τραγανή!

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας