Χιώτικη κολοκυθόπιτα, η πεντανόστιμη!

Υλικά συνταγής
Χιώτικη κολοκυθόπιτα, η πεντανόστιμη!

Μια πεντανόστιμη και καλοκαιρινή συνταγή. Χιώτικη κολοκυθόπιτα. Αφράτη και γευστική. Μπορείτε να την φάτε όποια ώρα της ημέρας επιθυμείτε.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 αυγό
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1 φλ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 φλ. τυρί χωριάτικο, τριμμένο
  • 1 παξιμάδι σταρένιο, τριμμένο

 Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα από όλα, για να φτιάξουμε το φύλλο, βάζουμε τα τρία τέταρτα περίπου του αλευριού, το ελαιόλαδο, τα αυγά και όσο νερό σηκώσει για να κάνουμε ένα ζυμάρι μέτριο και όχι πολύ μαλακό.

Ανοίγουμε το φύλλο με το φυλλόξυλο.

Στην συνέχεια, πλένουμε, ξύνουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα σοτάρουμε μ' ένα μέρος απ' το βούτυρο.

Αλατοπιπερώνουμε και τ' αφήνουμε έτσι για λίγο.

Βγάζοντάς τα απ' τη φωτιά, προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, το τυρί και το σιταρένιο παξιμάδι.

Στο ταψί που έχουμε λαδώσει, βάζουμε το πρώτο φύλλο.

Έπειτα, απλώνουμε τη γέμιση έτσι, που να είναι ίσια σε όλο το ταψί.

Από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο, το βουτυρώνουμε και του χαράζουμε την επιφάνεια σε τρίγωνα.

Τέλος, ψήνουμε για 45 λεπτά.

Η κολοκυθόπιτα είναι πανέτοιμη!

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Απολαύστε την κολοκυθόπιτα ζεστή ή κρύα. Είναι εξίσου νόστιμη.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για κολοκυθόπιτα

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 4)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: