Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή που μπορείτε να απολαύσετε όλο το χρόνο. Νόστιμη κοτόπιτα με ροκφόρ. Ένα υπέροχο ορεκτικό που θα λατρέψουν όλοι. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!
Υλικά συνταγής
- 1 κουτί φύλλο σφολιάτας
- 1 κοτόπουλο μέτριο (το ψαχνό σε μικρές λωρίδες)
- 3 -4 κρεμμύδια μέτρια, σε ροδέλες
- 200 γρ. τυρί ροκφόρ, σε κύβους
- 200 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε μικρές λωρίδες
- Μαϊντανός
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Aρχικά, ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο βούτυρο σε μια κατσαρόλα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τα τυριά, το πιπέρι και το μαϊντανό.
Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κατόπιν, βουτυρώνουμε το ταψί μας.
Στρώνουμε το ένα φύλλο και απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα παντού.
Μετά, στρώνουμε το δεύτερο φύλλο και χαράσουμε την πίτα.
Τέλος, την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Η κοτόπιτα με ροκφόρ είναι έτοιμη.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Προτού σερβίρουμε, αφήνουμε την πίτα να “ησυχάσει” για λίγη ώρα και να τραβήξει τα υγρά της.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την γραβιέρα με παρμεζάνα.
Σχετικές συνταγές
- Η καλύτερη κοτόπιτα με γραβιέρα
- Μοναδική τάρτα Κις Λορέν
- Αλμυρή τάρτα με κοτόπουλο και μανιτάρια
- Λαχταριστή πίτα με κοτόπουλο και λαχανικά
- Πίτα με ανθότυρο