Κοτοπουλάκια λεμονάτα, γλυκόξινη απόλαυση

Υλικά συνταγής
Κοτοπουλάκια λεμονάτα, γλυκόξινη απόλαυση

Αυτή εδώ η συνταγή για κοτόπουλο λεμονάτο, αρέσει πολύ γιατί θυμίζει το μαμαδίστικο κοτόπουλο που τρώγαμε κάθε Κυριακή και δεν μπορούσαμε να αρκεστούμε στο ένα πιάτο. Θα το αγαπήσετε! Λάτρεις της ποιοτικής και μαμαδίστικης κουζίνας, ακόμα να το δοκιμάσετε;

Υλικά Συνταγής

  • 2 κοτόπουλα
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 μικρό καρότο
  • 2 αυγά
  • ½ κ.σ. λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Καθαρίζουμε τα κοτόπουλα, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε κομματάκια ή στα δύο ή στα τέσσερα, το καθένα.

Βάζουμε στη φωτιά την κατσαρόλα με το βούτυρο και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια τα οποία και έχουμε ψιλοκόψει από πριν.

Προσθέτουμε μέσα και τα κοτόπουλα τα οποία θα τα τσιγαρίσουμε και θα τα γυρίζουμε, με μια κατά προτίμηση ξύλινη κουτάλα.

Στην συνέχεια ρίχνουμε δυο κουταλιές νερό και προς το τέλος προσθέτουμε και τα εντόσθια του κοτόπουλου ώστε να τσιγαριστούν.

Ανακατεύουμε στο βούτυρο, το αλεύρι και όταν πάρει χρώμα το φαγητό μας, σβήνουμε το κοτόπουλο μας με ενάμιση ποτήρι νερό.

Προσθέτουμε μετά τα καρότα ψιλοκομμένα και το ανάλογο αλατοπίπερο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Αφήνουμε να ψηθούν τα κοτόπουλα σε σιγανή φωτιά και αφού ψηθούν παίρνουμε με πιρούνι τα κομμάτια και τα βάζουμε πρόχειρα σε ένα πιάτο.

Παράλληλα αφήνουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και όταν πυκνώσει λίγο η σάλτσα, προσθέτουμε το γάλα και τους κρόκους αυγών.

Τα ανακατεύουμε όλα καλά μαζί και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Όταν δέσει η σάλτσα ξανά ρίχνουμε μέσα τα κοτόπουλα μας και περιχύνουμε λίγο χυμό λεμονιού.

Έπειτα από λίγα λεπτά που θα έχουν πάρει μια με δυο βράσεις, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και βάζουμε τα κοτόπουλα σε μια όμορφη πιατέλα.

Περιχύνουμε την σάλτσα, γαρνιρίζουμε με ό,τι επιθυμούμε και σερβίρουμε.

Αυτό ήταν, το πιάτο μας είναι πανέτοιμο. Καλή μας απόλαυση!

Συμβουλή

Αυτό το πιάτο ταιριάζει τέλεια με χόρτα βραστά (Λαδολέμονο)

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 3.8 (Ψήφοι: 4)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Βασικά υλικά: 
Είδος Κουζίνας: