Υλικά Συνταγής
Η συνταγή για το πιο νόστιμο ορεκτικό που έχετε φάει ποτέ. Δοκιμάστε τα μοναδικά, φρυγανισμένα ψωμάκια με αρνάκι, μπέικον και μανιτάρια και δεν θα χάσετε. Είναι τραγανά και με θεσπέσια γεύση. Προσφέρετε τα στους καλεσμένους σας και κάντε τους να παραμιλούν!
Υλικά συνταγής
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 λωρίδες μπέικον, σε κομματάκια
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 6 μεγάλα φρέσκα μανιτάρια, σε φετάκια
- 200 γρ. τρυφερό αρνάκι, σε μικρά κομμάτια
- 60 γρ. λευκό κρασί
- 1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας
- Μισή κούπα ζωμό κότας
- 1 κ.γλ. μουστάρδα Ντιζόν
- 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 1 γαλλική μπαγκέτα, σε στενόμακρες φέτες
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά σ' ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον μερικά λεπτά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε, να μαραθούν.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κομματάκια του κρέατος και ανακατεύουμε 5 λεπτά επάνω στη φωτιά.
Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ώσπου να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
Έπειτα προσθέτουμε τον πελτέ, αφού πρώτα τον διαλύσουμε στο ζωμό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 25 με 30 λεπτά.
Ρίχνουμε κι ανακατεύουμε την κρέμα, αφού πρώτα την ανακατέψουμε με τη μουστάρδα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Κατόπιν, αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις φρυγανίζουμε στο γκριλ.
Τις σερβίρουμε με το μείγμα κρέατος, για μεζέ.
Τα φρυγανισμένα ψωμάκια με αρνάκι, μπέικον και μανιτάρια είναι έτοιμα.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Συνοδεύουμε με τρυφερά μαρουλόφυλλα, ραντισμένα με ξύδι balsamico.
Άλλες συνταγές
- Τα καλύτερα γεμιστά και αφράτα ψωμάκια
- Το πιο τραγανό και αφράτο ελιόψωμο που έχετε φάει ποτέ!
- Τηγανόψωμα με τυρί, η συνταγή από το Πήλιο!
- Ελαιόψωμο, ένα γευστικό και υγιεινό σνακ!
- Αλμυρό στρούντελ με μανιτάρια και κοτόπουλο