Κουνελάκι γάλακτος Γαλλικό

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή που εγγυάται νοστιμιά και απόλαυση. Δοκιμάστε χωρίς δεύτερη σκέψη να φτιάξετε αυτό το μοναδικό κουνελάκι γάλακτος, με άρωμα Γαλλίας. Λιώνει στο στόμα!

Υλικά συνταγής

  • 1 κουνελάκι
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 καρότο
  • 400 γρ. μανιτάρια
  • Λίγο μοσχοκάρυδο (1/4 κ.γλ.)
  • Μισή κούπα λευκό κρασί, ξηρό
  • Μισή κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 σκ. σκόρδο

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα, σοτάρουμε στο βούτυρο και στο ελαιόλαδο το κουνέλι μας μαζί με το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και τα μανιτάρια.

Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κουνέλι και από τις δύο πλευρές και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, να βράσουν όλα τα υλικά μέχρι να μείνει λίγη σάλτσα.

Στην πορεία, περιχύνουμε το κουνέλι με το κρασί και ξανασκεπάζουμε.

Στο τέλος, την ώρα που το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.

Το κουνελάκι γάλακτος είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε με ταλιατέλες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: