Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή που όμοια της δεν έχετε ξαναφτιάξει. Κρέπες με μήλα και κρεμ Ανγκλέζ, η νούμερο ένα απόλαυση! Ιδανικές για κάθε ώρα της ημέρας. Θα γίνουν σίγουρα το αγαπημένο σας φθινοπωρινό γλύκισμα.
Υλικά συνταγής
- 12-16 κρέπες
- 5 μήλα Grani Smith ή Golden delicious, σε κύβους
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Μισή κούπα ζάχαρη
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 50 γρ. νερό
- 50 γρ. σταφίδες ξανθές
- Λίγη κανέλα
- 1 κ.σ. κονιάκ
Για την κρεμ αγγλέζ:
- 3 κροκάδια
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1/8 κ.γλ. βανίλια
- 100 γρ. αμυγδαλάκι φιλέ
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τα μήλα με τη ζάχαρη.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μήλα και τα ανακατεύουμε επάνω σε μέτρια φωτιά, ώσπου να δέσει το ζουμί με το κορν φλάουρ σε λεία διαυγή σάλτσα.
Στη συνέχεια πλένουμε τις σταφίδες και τις φουσκώνουμε μέσα στο κονιάκ.
Τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα μήλου.
Έπειτα βάζουμε 2 κουταλιές από τη σάλτσα σε κάθε κρέπα, πασπαλίζουμε στην επιφάνεια λίγη κανέλα και τυλίγουμε τις κρέπες σε ρολά.
Τις αραδιάζουμε σ'ένα πυρέξ σκεύος.
Κατόπιν ετοιμάζουμε την κρεμ Ανγκλέζ.
Χτυπάμε τα κροκάδια με τη ζάχαρη σε μπεν μαρί, ώσπου να πήξουν και να αφρατέψουν.
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε λίγη-λίγη την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε την κρέμα ανακατεύοντας, ώσπου να δέσει ελαφρά, τόσο που να καλύπτει το κουτάλι.
Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και μετά ρίχνουμε κι ανακατεύουμε τη βανίλια.
Περιχύνουμε τις κρέπες με την κάσταρντ και τις πασπαλίζουμε με το αμυγδαλάκι.
Τέλος τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10 με 15 λεπτά, να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
Σερβίρονται ζεστές.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος με γάλα.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για κρέπες
- Ονειρεμένες κρέπες με σάλτσα φράουλας, η συνταγή από τη Γαλλία!
- Κρέπες με πορτοκάλι, ονειρική απόλαυση!
- Εύκολη ζύμη για κρέπες, δοκιμασμένη συνταγή!
- Κρέπες με ανθότυρο και μέλι
- Κρέπες ονειρεμένες, με την πιο εύκολη συνταγή!