Κρέπες με πορτοκάλι, ονειρική απόλαυση!

Υλικά συνταγής
Κρέπες με πορτοκάλι, ονειρική απόλαυση!

Μια συνταγή για τους λάτρεις των γλυκών “αμαρτιών”. Κρέπες με πορτοκάλι, ονειρική απόλαυση! Ένα ιδανικό επιδόρπιο που θα αφήσει τους πάντες άφωνους. Απολαύστε τες!

Υλικά συνταγής

  • 16 κρέπες
  • 2 κ.σ. ζάχαρη ξανθή
  • 2 κ.σ. νερό
  • 2 κ.σ. Γκραν Μαρνιέ
  • 2 κ.σ. μέλι ανθέων
  • 2 πορτοκάλια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • την κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 500 γρ. γάλα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Λίγο ρούμι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ετοιμάζουμε τις κρέπες σύμφωνα με τη βασική συνταγή για κρέπες και τις αφήνουμε στην άκρη, μέχρι τη στιγμή που θα τις γεμίσουμε.

Στη συνέχεια, φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Βράζουμε το γάλα με το ξύσμα του λεμονιού και το φιλτράρουμε.

Χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη με τους κρόκους των αυγών μέχρι να ασπρίσουν και κατόπιν προσθέτουμε το κορν φλάουρ από σουρωτήρι, συνεχίζοντας το χτύπημα με το σύρμα ή με το μίξερ.

Ρίχνουμε το φιλτραρισμένο γάλα και χτυπάμε, για να μη σβολιάσει το μείγμα.

Το μεταφέρουμε σε μικρό κατσαρολάκι και δένουμε την κρέμα σε σιγανή φωτιά.

Την αποσύρουμε και μόλις κρυώσει λίγο προσθέτουμε το ρούμι.

Ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα, πλένουμε τα πορτοκάλια, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ανοξείδωτη κατσαρόλα.

Ρίχνουμε την ξανθή ζάχαρη και το νερό και βράζουμε για 4 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.

Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε το λικέρ και το μέλι.

Μετά, γεμίζουμε τις κρέπες με την κρέμα ζαχαροπλαστικής, τις διπλώνουμε στα τέσσερα και τις τοποθετούμε σε πυρίμαχη πιατέλα.

Τέλος, βάζουμε από πάνω τα πορτοκάλια μαζί με το σιρόπι τους και σερβίρουμε.

Οι κρέπες με πορτοκάλι είναι έτοιμες!

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Καλό θα είναι, πρωτού σερβίρουμε τις κρέπες, να τις ζεστάνουμε ελαφρά.
  • Οι κρέπες μας μπορεί να είναι έτοιμες ή σπιτικές.
  • Για έξτρα νοστιμιά, μπορούμε να συνοδεύσουμε τις κρέπες με παγωτό βανίλια.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: