Λαχταριστή μους τυριών!

Από Μαρακι, 1 Μάιος, 2020
Μερίδες

Αυτή εδώ η συνταγή είναι για ένα συνοδευτικό αγαπητό και νόστιμο, που μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνοι μας στο σπίτι. Μους τυριών, ένα συνοδευτικό που είναι εύκολο να το φτιάξουμε και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε πολλές και διάφορες ακόμα συνταγές. Θα την λατρέψετε!

Υλικά Συνταγής

Για την μους:

  • 2 κ.γ. σκόνη ζελατίνας
  • 225 γρ. ανθότυρο
  • 150 γρ. άσπρο τυρί κρέμα
  • 175 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένες φρέσκιες πρασουλίδες
  • 1-2 κρεμμυδάκια
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μέντας
  • πιπέρι καγιέν

Για την σάλτσα:

  • 1/8 λίτρου ντοματοχυμός
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.σ. βασιλικός
  • ½ κ.γ. ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά βουτυρώνουμε ελαφρά 6 μικρές φορμίτσες (χωρητικότητας 125 γρ.)

Βάζουμε την ζελατίνα σε ένα μπωλ και την βρέχουμε με 2 κουταλιές της σούπας νερό και την αφήνουμε να μουλιάσει.

Στη συνέχεια, την διαλύουμε τελείως σε μπέν μαρί.

Σε ένα άλλο μπωλ μεγάλο αναμιγνύουμε καλά όλα τα τυριά, τα ψιλοκομμένα αρωματικά και τον χυμό λεμονιού.

Προσθέτουμε την ζελατίνα, το πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε στις φορμίτσες και τις βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.

Κατόπιν ετοιμάζουμε την σάλτσα μας, αναμιγνύοντας πολύ καλά σε ένα μπλέντερ τον ντοματοχυμός, το λάδι, το λεμόνι, τα αρωματικά και την ζάχαρη.

Τέλος ξεκολλάμε με ένα μαχαιράκι τις άκρες της μους γύρω- γύρω στα τοιχώματα κάθε φορμίτσας και τις ξεφορμάρουμε στα πιάτα.

Βάζουμε 2-3 κουταλιές σάλτσας σε κάθε πιάτο και αυτό ήταν η μους μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

Καλή μας όρεξη!

Συμβουλές για την μους

  • Όσο περισσότερο μείνει η μους μας στο ψυγείο τόσο πιο σφικτή θα βγεί και δεν θα μας διαλύεται.

Δείτε κι άλλες συνταγές για ορεκτικά

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.5 (6 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας