Τραγανά στικς κολοκυθιού

Υλικά συνταγής
Τραγανά στικς κολοκυθιού

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή. Τραγανά στικς κολοκυθιού. Ιδανικά για ένα ελαφρύ τραπέζι, για τους λάτρεις των μεζέδων κι όχι μόνο! Ακόμη και για όσους δεν αγαπούν ιδιαίτερα τα κολοκυθάκια αυτή η εκδοχή ίσως τους κάνει ν' αλλάξουν γνώμη! Δοκιμάστε τα.

Υλικά συνταγής

  • 3-4 κολοκυθάκια, μικρά
  • 2 φλ. αλεύρι
  • 1 κ.γλ. Μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1-2 κ.σ. ξύδι
  • Σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε τρεις φέτες και μετά την κάθε φέτα σε λεπτά μπαστουνάκια (σαν πατάτες τηγανητές).

Σ' ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.

Σ' ένα άλλο μπολ, βάζουμε νερό και το ξύδι.

Ρίχνουμε μια δόση κολοκυθάκια στο αλεύρι (υπολογίζοντας πόσα περίπου χωράνε στο τηγάνι) και ανακατεύουμε να παναριστούν καλά.

Στην συνέχεια, τα τινάζουμε για να φύγει το πολύ αλεύρι και τα ρίχνουμε στο μπολ με το νερό. (αυτή η διαδικασία και ειδικά το ξύδι, βοηθάει να γίνουν τραγανά κατά το τηγάνισμα).

Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.

Βγάζουμε τα κολοκυθάκια με μια τρυπητή κουτάλα και τα ξαναρίχνουμε στο αλεύρι, ανακατεύοντας καλά να κολλήσουν αλεύρι.

Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Έπειτα τα βγάζουμε σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί (κουζίνας) για να στραγγίξουν.

Τόσο απλά τα τραγανά στικς είναι έτοιμα!

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Τα στικς, σερβίρονται αμέσως και τρώγονται ζεστά, γιατί μαλακώνουν όταν κρυώσουν.
  • Τα συνοδεύουμε ιδανικά με τζατζίκι, γιαούρτι, κέτσαπ ή τριμμένη παρμεζάνα (όσο είναι ζεστά!)

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 5)
Κατηγοριοποίηση συνταγής