Λιγκουίνι με καλαμαράκια, ρόκα και ελιές

Υλικά συνταγής

Μια υπέροχη συνταγή που θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά. Λιγκουίνι με καλαμαράκια, ρόκα και ελιές. Το αποτέλεσμα είναι απλά μαγικό! Δοκιμάστε αυτό το μοναδικό πιάτο και το σπίτι σας θα μυρίσει θάλασσα.

Υλικά συνταγής

  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • Μισό φλ. μαύρες ελιές, κομμένες (χωρίς κουκούτσι)
  • 1 κιλό καλαμάρια, κομμένα σε ροδέλες
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. βασιλικός, κομμένος
  • Μισό κιλό μανιτάρια, κομμένα
  • Ψίχα από 2 φρέσκιες ντομάτες, ψιλοκομμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 μισή ματσ. ρόκα, χοντροκοπανισμένη
  • 2 σκ. σκόρδο, λιωμένες
  • Μισό κιλό λιγκουίνι  
  • Χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, πλένουμε τα καλαμαράκια και τα βάζουμε μαζί με το σκόρδο, μισό φλιτζάνι από το ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι σε λεκάνη.

Σκεπάζουμε τη λεκάνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο 3 με 4 ώρες.

Στη συνέχεια, βράζουμε τα λιγκουίνι σε κατσαρόλα με αλάτι και νερό.

Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος.

Έπειτα, σοτάρουμε τα καλαμαράκια σε ρηχή κατσαρόλα με 3 κουταλιές ελαιόλαδο.

Όταν μαλακώσουν, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε το βασιλικό ή τον μαϊντανό, τη ρόκα, τις ελιές, τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε.

Σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τα μανιτάρια με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε την ψίχα από τις ντομάτες και ανακατεύουμε.

Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα λιγκουίνι.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Τα λιγκουίνι με καλαμαράκια, ρόκα και ελιές είναι έτοιμα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον βασιλικό με μαϊντανό.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.7 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής