Λουκάνικα με ρεβίθια και σπανάκι, η συνταγή από την Ισπανία

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 24/01/2023

Μια διαφορετική συνταγή που υπόσχεται ξεχωριστή νοστιμιά. Λουκάνικα με ρεβίθια και σπανάκι, η συνταγή από την Ισπανία. Ένα νόστιμο και θρεπτικό φαγητό που θα λατρέψετε. Συνοδέψτε το με φρέσκο ψωμάκι!

Υλικά συνταγής

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο    
  • 225 γρ. λουκάνικα chorizo (ισπανική ποικιλία), σε ροδέλες
  • 400 γρ. ρεβίθια (κονσέρβα), στραγγισμένα και ξεπλυμένα καλά    
  • 100 γρ. τρυφερό σπανάκι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τηγανίζουμε τα λουκάνικα ώσπου να πάρουν ωραίο καστανό χρώμα απ' όλες τις πλευρές και να γίνουν τραγανά.

Στη συνέχεια, αδειάζουμε μέσα τα ρεβίθια και τα αφήνουμε να ζεσταθούν.

Έπειτα προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και βγάζουμε από τη φωτιά.

Τέλος, το αφήνουμε να μαλακώσει χωρίς να λιώσει, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Επειδή μπορεί να μη βρούμε ρεβίθια σε κονσέρβα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξερά, αφού πρώτα τα μουλιάσουμε από το προηγούμενο βράδυ και τα βράσουμε την επομένη. Τα ξεβγάζουμε καλά και τα βάζουμε στη συνταγή.
  • Πέρα από chorizo μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια άλλα πικάντικα λουκάνικα θέλουμε.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας