Υλικά Συνταγής
Η συνταγή για ένα γλυκό που είναι εδώ και πολλά χρόνια, σταθερή αξία! Παραδοσιακοί και αφράτοι λουκουμάδες. Ειδικά όταν είναι ζεστοί, είναι σκέτη απόλαυση. Δοκιμάστε τους οπωσδήποτε!
Υλικά συνταγής
- 300 γρ. γάλα φρέσκο
- 200 γρ. νερό
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 1 φακελ. μαγια
- Ηλιέλαιο ή αραβοσιτελαιο για το τηγάνισμα
- 1 κοφτό κ.γλ. αλάτι
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μέχρι να έχουμε έναν χυλό πηχτό γύρω στα 500 γρ.).
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά ζεσταίνουμε το νερό και τα βάζουμε όλα μαζί εκτός από το αλεύρι που το βάζουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας και προς το τελείωμα βάζουμε αλάτι δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στη μαγιά να ενεργοποιηθεί.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει γύρω στα 30 λεπτά με 1 ώρα.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ποτήρι νερό και ότι μέγεθος κουτάλι θέλουμε της σούπας για μεγάλους ή του γλυκού αν θέλουμε για μικρούς λουκουμάδες, βάζουμε το ελαιόλαδο μας να κάψει, χαμηλώνουμε τη φωτιά (στην αρχή στο 12 και μετά στο 7 - 8), παίρνουμε με το κουτάλι, αφού το βουτήξουμε στο νερό, ζύμη και σκουπίζοντας το κουτάλι στο σκεύος ρίχνουμε όσους λουκουμάδες χωράει η κατσαρόλα που τηγανίζουμε.
Αφήνουμε να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα η ανάλογα το πώς μας αρέσουν, τέλος βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και σερβίρουμε.
Οι λουκουμάδες μας είναι έτοιμοι.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Σερβίρουμε τους λουκουμάδες με μέλι, κανέλα, σουσάμι, σος σοκολάτας ή ότι άλλο μας αρέσει.
- Αν τους θέλουμε νηστίσιμους αφαιρούμε το γάλα και βάζουμε μόνο νερό πάντα χλιαρό για να μην κάψουμε τη μαγιά.
Άλλες συνταγές
- Τραγανοί λουκουμάδες
- Λουκουμάδες, Το Τέλειο Επιδόρπιο
- Σπιτικές τηγανίτες με μέλι, τις λατρεύουν μικροί και μεγάλοι
- Τηγανίτες με καρύδια, σουσάμι και μέλι, όπως στην Κρήτη