Μακαρόνια φιογκάκια με σάλτσα μανιταριών, μοναδικά και πεντανόστιμα!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 17/09/2023

Μια απλή, εύκολη αλλά πολύ νόστιμη συνταγή για τις μέρες που δε προλαβαίνετε να φτιάξετε κάτι πολύπλοκο, αλλά δε θέλετε να υστερεί το φαγητό σας σε γεύση, και σε εμφάνιση. Μακαρόνια φιογκάκια με σάλτσα μανιταριών, μοναδικά και πεντανόστιμα! Απλά θα τα λατρέψετε!

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. φιογκάκια
  • 7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 200 γρ. μπέικον
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • Μισό ποτ. λευκό κρασί
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.τσ. μαϊντανός
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Τυρί παρμεζάνα
  • 1 κύβος λαχανικών για ζυμαρικά

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά βράζουμε τα φιογκάκια σε αλατισμένο νερό που έχουμε ρίξει και τον κύβο για έξτρα γεύση.

Τα στραγγίζουμε 1 με 2 λεπτά από το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία τους.

Κρατάμε μισό φλιτζάνι νερού από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά κι αφού τα στραγγίσουμε τα λαδώνουμε με τις 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τ' ανακατεύουμε.

Στο μεταξύ, σε μέτρια φωτιά σ' ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε τις άλλες 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το μπέικον ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι

Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και σβήνουμε με το κρασί.

Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν και τα μανιτάρια.

Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε.

Κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 3 με 5 λεπτά περίπου μέχρι να μειωθεί ελαφρώς η σάλτσα.

Ρίχνουμε το βρασμένο νερό που κρατήσαμε και τα ζυμαρικά να πάρουν την τελευταία βράση μέσα στη σάλτσα ενώ πασπαλίζουμε και το μαϊντανό.

Τέλος τα σερβίρουμε ζεστά με την παρμεζάνα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Πέρα από παρμεζάνα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μοτσαρέλα, κεφαλοτύρι ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας.
  • Ζυμαρικά εάν θέλουμε χρησιμοποιούμε πένες, βίδες ή οτιδήποτε άλλο μας αρέσει.
  • Τα μανιτάρια μπορεί να είναι και κονσέρβα αντί για φρέσκα.
  • Αντικαθιστούμε το μπέικον με ζαμπόν.

Άλλες συνταγές

Πηγή: ewoman.gr

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας