Υλικά Συνταγής
Η συνταγή που θα γίνει η αγαπημένη σας. Μια γλυκόξινη μαρμελάδα που ανήκει στην κατηγορία των υπερτροφών που θωρακίζουν τον οργανισμό, με κράνα και στέβια. Ιδανική για όσες/ους προσέχουν την διατροφή τους. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!
Υλικά συνταγής
- 1 μισή κ. περίπου κράνα βρασμένα (τους αφαιρούμε το κουκούτσι)
- 200 γρ. στέβια
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σκεπάζουμε τα κράνα με αρκετό νερό και τα βράζουμε καλά.
Αφού βράσουν, τα βάζουμε σε ένα τρυπητό σκεύος (κάτω απ' το οποίο θα έχουμε την κατσαρόλα για να μαζέψουμε τον πολτό) και τα πατάμε καλά μέχρι να μείνουν μόνο τα κουκούτσια.
Έπειτα βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη στέβια, ανακατεύοντας συνεχώς να μην κολλήσει η μαρμελάδα, περίπου για 10 λεπτά.
Τέλος, βάζουμε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, τα γυρίζουμε ανάποδα ώσπου να κρυώσουν κι η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη!
Καλή επιτυχία!
Συμβουλές
- Αντί για στέβια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και απλή ζάχαρη. Η μαρμελάδα έχει γλυκόξινη γεύση, είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο. Προσοχή μόνο, στις αναλογίες. Αν χρησιμοποιήσουμε παραπάνω στέβια απ' όσο αντιστοιχεί, ίσως πικρίζει. Η αναλογία της είναι 1 προς 5, δηλαδή για 5 κουταλιές ζάχαρη 1 κουταλιά στέβια.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για μαρμελάδες
- Οι πιο ωραίες συνταγές για μαρμελάδες
- Μαρμελάδα κεράσι, σπιτική όπως της γιαγιάς!
- Μαρμελάδα σύκο με καστανή ζάχαρη, υπέροχη και πρωτότυπη!
- Μαρμελάδα λεμόνι, με 5 υλικά!
- Μαρμελάδα βερίκοκο με πορτοκάλι, με πολύ ωραία γεύση
- Μαρμελάδα φράουλα, σπιτική και φρουτένια!
Πηγή: ewoman.gr