Μπακαλιάρος με αρακά και αχιβάδες

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Θέλετε να δοκιμάσετε μια νόστιμη και διαφορετική συνταγή; Σίγουρα δεν έχετε ξαναφάει τον μπακαλιάρο με αρακά και αχιβάδες. Ένα υπέροχο γεύμα που θα λατρέψετε! Ιδανικό και για τα παιδιά σας, με θρεπτικά συστατικά!
 

Υλικά συνταγής

  •  4 φέτες μπακαλιάρου, πάχους 2 εκ.
  • Μισό φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για πασπάλισμα και επιπλέον 2 κουταλιές
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκ. σκόρδο, λιωμένες
  • 160 γρ. ζωμό ψαριού
  • 160 γρ. λευκό κρασί
  • 6 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 75 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
  • 16 φρέσκες αχιβάδες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Για αρχή προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το αλευρώνουμε.

Στη συνέχεια ζεσταίνουμε 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε τις φέτες ψαριού και τις τηγανίζουμε για ένα λεπτό από κάθε πλευρά.

Τις μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος και τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.
 
Καθαρίζουμε το τηγάνι και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε.

Ρίχνουμε 2 κουταλιές αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.

Έπειτα προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό και το κρασί ανακατεύοντας, ώσπου το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.

Βάζουμε 5 κουταλιές από το μαϊντανό και τον αρακά και αλατοπιπερώνουμε.

Μετά περιχύνουμε με τη σάλτσα το ψάρι και το ψήνουμε στο φούρνο για 15 με 20 λεπτά, προσθέτοντας τις αχιβάδες 3 με 4 λεπτά πριν αποσύρετε το φαγητό από το φούρνο.

Τέλος, πετάμε όσα όστρακα παρέμειναν κλειστά, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για έξτρα γεύση μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο καλαμπόκι στο πιάτο μας.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για μπακαλιάρο

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας