Μπιφτέκια από μπρόκολο

Υλικά συνταγής

Μια πολύ ωραία συνταγή για μπιφτέκια χωρίς κρέας, αλλά με μπρόκολο, καρότο, κρεμμύδι, αυγό και τυράκι. Υγιεινά και νόστιμα. Δοκιμάστε τα!

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε τις φουντίτσες από το μπρόκολο και τις ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 7 με 10 λεπτά.

Μόλις τελειώσει το βράσιμο στραγγίζουμε και αφήνουμε το μπρόκολο να κρυώσει πολύ καλά (πιέζουμε τις φουντίτσες ελαφρώς με τα χέρια μας γιατί συγκρατούν νερό).

Τρίβουμε το καρότο στο τρίφτη, εγώ προτιμώ τον πολύ λεπτό σε αυτή τη συνταγή.

Ψιλοκόβουμε το μπρόκολο (αφού έχει κρυώσει) και βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από την φρυγανιά σε ένα μπολ.

Ανακατεύουμε με τα χέρια μας να ενωθούν τα υλικά και μετά προσθέτουμε τη φρυγανιά. Αφήνουμε τη φρυγανιά για το τέλος για να κρίνουμε αν χρειαστεί να προσθέσουμε ή όχι.

Πλάθουμε τα μπιφτέκια σε μέγεθος που μας αρέσει και ψήνουμε στη λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200°C για 30 με 40 λεπτά, ανάλογα το πόσο ψημένα τα προτιμάμε.

Η μυρωδιά που θα αναδεύεται στο ψήσιμο θα σας κάνει να ανυπομονείτε!!

Tips: Μπορείτε να σερβίρετε με ρυζάκι και γιαούρτι ή να φτιάξετε απίστευτα μπέργκερς με σως γιαούρτι.

Καλή απόλαυση!! 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Είδος Κουζίνας: