Μπουτάκια κοτόπουλου σκορδάτα, σκέτη νοστιμιά!

Υλικά συνταγής

Μια γρήγορη συνταγή που θα σας αρέσει. Μπουτάκια κοτόπουλου σκορδάτα, σκέτη νοστιμιά! Ότι πρέπει για το οικογενειακό τραπέζι και τα καλέσματα. Δοκιμάστε τα!

Υλικά συνταγής

  • 12 μπουτάκια κοτόπουλου
  • Μισό φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 5 σκ. σκόρδου, χοντροκομμένες
  • Χυμο από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. σάλτσα, γλυκόξινη (έτοιμη)
  • 1 κ.γλ. κόκκους μαύρου πιπεριού
  • Λίγο κύμινο, χτυπημένο σε γουδί
  • Αλάτι, χοντρό

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα κάνουμε μερικές σχισμές στα μπουτάκια κοτόπουλου και μπήγουμε εκεί μερικά κομματάκια σκόρδου.

Σ’ ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη γλυκόξινη σάλτσα, το υπόλοιπο σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το κύμινο, τους κόκκους πιπεριού και βυθίζουμε εκεί τα μπουτάκια κοτόπουλου.

Έπειτα, τα αφήνουμε 3 με 4 ώρες στο ψυγείο γυρίζοντας τα συχνά μέσα στη μαρινάτα.

Τέλος, βάζουμε τα μπουτάκια από τη μαρινάτα και τα ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα ραντίζουμε με λίγη από τη μαρινάτα τους.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε τα μπουτάκια με σάλτσα εποχής και ρύζι.
  • Για έξτρα γεύση, τα γαρνίρουμε με φετάκια λεμονιού.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: