Υλικά Συνταγής
Το μπριάμ είναι ένα από τα κλασικά φαγητά της ελληνικής κουζίνας, που όταν μαγειρευτεί σωστά αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Πολλές φορές, τα παιδιά αρνούνται να το φάνε, όμως με αυτήν εδώ τη συνταγή σας εγγυώμαι ότι θα γλείφουν και τα δάχτυλά τους!
Για να ετοιμάσουμε το μπριάμ μας ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία:
Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε ελαφρά τα κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες, τις μελιτζάνες κομμένες σε κύβους, τις πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες και τις πιπεριές ψιλοκομμένες.
Σε ένα πυρέξ ή σε μια γάστρα απλώνουμε τις μισές ντομάτες αφού πρώτα τις λιώσουμε στο μπλέντερ.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Αρχίζουμε να στρώνουμε ομοιόμορφα τις πατάτες, μετά τις πιπεριές, τις μελιτζάνες, τη μισή δόση της φέτας, και τα κολοκυθάκια.
Ανακατεύουμε την υπόλοιπη ντομάτα με τον άνηθο και τον μαϊντανό και την περιχύνουμε πάνω στα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα.
Αν θέλουμε να ψήσουμε το μπριάμ μας σε ανοικτό ταψί, τότε πασπαλίζουμε (αν θέλουμε) και με την τριμμένη φρυγανιά. Διαφορετικά, αν χρησιμοποιήσουμε κάποια γάστρα της Tupperware, τότε δε χρειάζεται! Εγώ αυτό έκανα, όπως βλέπετε στη φώτο:
Βάζουμε το μπριάμ στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45-60 λεπτά. Αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος παρατηρήσουμε το φαγητό να "στεγνώνει" προσθέτουμε λίγο νερό.
Το μπριάμ είναι έτοιμο! Σερβίρεται είτε ζεστό, είτε κρύο.
Καλή σας όρεξη!
Αν θέλετε, μπορείτε να