Ανοιξιάτικη σαλάτα με αγκινάρες

Υλικά συνταγής

Η άνοιξη έχει έρθει. Καιρός για μια συνταγή με όλα τα καλούδια που έχουμε. Ανοιξιάτικη σαλάτα με αγκινάρες. Μοναδική και πεντανόστιμη. Κατάλληλη για χορτοφάγους. Δοκιμάστε την!

Υλικά συνταγής

  • 5 αγκινάρες, φρέσκιες
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 φλυτζάνι καφέ με ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμυδάκι μικρό, κομμένο σε λωρίδες
  • 150 γρ. παρμεζάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.γλ. μπαλσάμικο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, στύβουμε τα λεμόνια και βάζουμε το χυμό σ’ ένα μπολ μαζί μ’ ένα ποτήρι νερό.

Ξεφυλλίζουμε τις αγκινάρες, βγάζουμε μ’ ένα κουταλάκι το χνούδι από την καρδιά τους και τις κόβουμε στα 4 ή αν είναι μεγάλες στα 6.

Έπειτα τις ρίχνουμε στο λεμονόνερο, να μην μαυρίσουν.

Κόβουμε το κρεμμυδάκι σε σπιρτόξυλα.

Μόλις καθαρίσουμε όλες τις αγκινάρες, τις βγάζουμε από το νερό, τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τις βάζουμε σ’ ένα καθαρό μπολ.

Στην συνέχεια, τις αλατίζουμε, τις πιπερώνουμε πάντα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε καλά και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για μισή ώρα.

Τις βάζουμε σε μια πιατελίτσα, βάζουμε από πάνω το κρεμμύδι και τις φετούλες παρμεζάνας.

Τέλος, ρίχνουμε το μπαλσάμικο σταγόνα-σταγόνα.

Η σαλάτα μας είναι έτοιμη για να την απολαύσουμε.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Οι αγκινάρες πάνε πολύ με βραστές γαρίδες, άνηθο και αγαπούν κυρίως το λεμόνι.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: