Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή που θα λατρέψετε. Νηστίσιμη χορτόπιτα με πλούσια γεύση. Δυναμωτική και υγιεινή. Για τον καιρό της νηστείας κι όχι μόνο. Απολαύστε την κάθε ώρα της ημέρας.
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα
- 165 γρ. ελαιόλαδο, για τα φύλλα
Για τη γέμιση:
- Μισό φλ. ελαιόλαδο
- 2 πράσα μεγάλα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- Μισό κ. σπανάκι
- 1 ματσ. αντίδια
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
- 5-6 κλαράκια άνηθο
- 5-6 κλαράκια δυόσμος
- Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 2 κ.σ. αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα πράσα κομμένα σε ροδέλες με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, να μαραθούν σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σπανάκι και τα χόρτα καλά στραγγισμένα, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
Στο τέλος προσθέτουμε τα αρωματικά το άνηθο και το δυόσμο.
Στη συνέχεια λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 2 φύλλα λαδώνοντας ένα ένα ξεχωριστά.
Στο 3ο στρώνουμε τη γέμιση και έπειτα συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 3.
Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και λίγο ελαιόλαδο.
Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, ώσπου να ροδίσει η πίτα καλά και να ξεκολλήσει από το ταψί.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές
- Όσο πιο στεγνή είναι η γέμιση τόσο πιο τραγανιστή θα γίνει η πίτα.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για χορτόπιτα
- Χορτόπιτα, ένα υγιεινό και θρεπτικό κολατσιό!
- Μπατσαρώ, η χορτόπιτα της Θεσπρωτίας
- Χορτόπιτα με άγρια χόρτα, σπανάκι και σπιτικό φύλλο
- Χορτόπιτα με σπανάκι, αντίδια, παντζάρι, βαλεριάνα και τυρί
Πηγή: ewoman.gr