Μοσχάρι με μήλα και μπαχαρικά

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Ψάχνετε μια συνταγή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή απλώς να διαφοροποιήσετε το κυριακάτικο τραπέζι σας; Σας έχουμε την λύση. Νόστιμο μοσχάρι με μήλα και λαχανικά. Απίστευτες γεύσεις που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι, σε μικρά κομμάτια
  • 1 μισή κιλό μήλα, ανάμεικτα
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 3 γαρύφαλλα
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 1 φλ.κ. κονιάκ
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στα 4.

Σε φαρδιά κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο να θωρακιστεί.

Προσθέτουμε τα μήλα στο ελαιόλαδο και αφήνουμε 2 με 3 λεπτά να πάρουν άρωμα.

Στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.

Στην συνέχεια, σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ελάχιστο νερό.

Τέλος, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να κρεμόσουν τα μήλα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Όταν προσθέτουμε αλκοόλ στο φαγητό, αφήνουμε να πάρει βράση για να εξατμιστεί το αλκοόλ και να κρατήσουμε τα αρώματα.
  • Σερβίρουμε το φαγητό μας, με ρύζι.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για μοσχάρι

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (3 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας