Ντομάτες και πιπεριές γεμιστές με κιμά στο φούρνο, τέλεια συνταγή!

Συνταγή από Μαρακι | Ενημερώθηκε στις 08/05/2023

Αυτή εδώ η συνταγή για ντομάτες γεμιστές αφορά πιο πολύ τους λάτρεις του κρέατος και όχι τόσο του ρυζιού. Ντομάτες και πιπεριές γεμιστές με κιμά (και ρύζι), ένα πεντανόστιμο και σχετικά ελαφρύ γεύμα, αρκετά χορταστικό και γευστικό όμως! Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μην δίνει! 

Υλικά Συνταγής

  • 4 μεγάλες τομάτες για γεμιστά
  • 4 μεγάλες πράσινες ή κόκκινες πιπεριές
  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα γλυκά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ξυλάκι κανέλλα
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
  • 9 κουταλιές της σούπας ρύζι
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις πιπεριές μας και τους αφαιρούμε το κοτσάνι, εάν έχουν.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε μια φέτα στο πάνω μέρος της κάθε ντομάτας, χωρίς να την χωρίσουμε από την ντομάτα. Και κάνουμε το ίδιο και για τις πιπεριές.

Αφαιρούμε την ψίχα κάθε ντομάτας με ένα κουταλάκι και την φυλάμε σε ένα πιάτο. Θα την χρησιμοποιήσουμε στη γέμιση!

Στη συνέχεια, τις αναποδογυρίζουμε στο ταψάκι τους και τις αφήνουμε εκεί για 10 λεπτά να στραγγίξουν.

Παρόμοια, αφαιρούμε τα σπόρια από τις πιπεριές μας, τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε κι αυτές στο ταψί αναποδογυρισμένες.

Βάζουμε το 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί, και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε και σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συνεχώς. Προσέχουμε να χωρίζουμε το κιμά μέχρι να τσιγαριστεί καλά, ώστε να μην κάνει σβόλους.

Σβήνουμε με το κρασί, και προσθέτουμε τη ψίχα από τις ντομάτες, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.

Αφήνουμε τη γέμιση να σιγοβράσει μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

Γυρίζουμε τις ντομάτες και ρίχνουμε λίγο τυρί στην κάθε μία στο εσωτερικό της.

Έπειτα, παίρνουμε τη γέμιση με ένα κουτάλι και γεμίζουμε την κάθε ντομάτα και την κάθε πιπεριά, περίπου μέχρι τα τρία τέταρτα. Σκεπάζουμε τα γεμιστά μας με τα καπάκια τους.

Βράζουμε σε ένα μπρίκι νερό και διαλύουμε εκεί τον πελτέ.

Περιχύνουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές με τον διαλυμένο πελτέ και με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.

Τέλος, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για άλλα 30 λεπτά.

Αυτό ήταν, οι γεμιστές ντομάτες και πιπεριές μας είναι έτοιμες.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε. Καλή μας όρεξη!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.7 (11 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας