Υλικά Συνταγής
Μερίδες
Το νούμερο ένα γλυκό των Χριστουγέννων. Πεντανόστιμοι και λαχταριστοί κουραμπιέδες. Φτιάξτε αυτή την εύκολη συνταγή και θα μας θυμηθείτε. Σίγουρα δεν θα σταματήσετε στον έναν!
Υλικά συνταγής
- 6 φλ.τσ. αλεύρι
- 2 φλ.τσ. βούτυρο, φρέσκο
- 1 φλ.τσ. ζάχαρη άχνη
- 3 κ.σ. κονιάκ
- Λίγη βανίλια
- Αμύγδαλα, ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
- Ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, με ένα μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώσπου η ζύμη να γίνει αφράτη.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε κονιάκ, τη βανίλια και όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει σφιχτή η ζύμη.
Παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης, τα ζυμώνουμε ελαφρά και τα πλάθουμε.
Έπειτα, τα βάζουμε σε ένα ταψί το οποίο έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει λίγο, για να μην κολλήσουν.
Τέλος, τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.
Πριν καλά – καλά κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας σε ό,τι σχήμα θέλουμε (αστεράκια, μισοφέγγαρα ή στρογγυλούς).
Δείτε και αυτές τις συνταγές για κουραμπιέδες
- Αφράτοι κουραμπιέδες, ονειρική απόλαυση!
- Κουραμπιέδες μπουκίτσες
- Κουραμπιέδες με αμύγδαλο
- Παραδοσιακοί πεντανόστιμοι κουραμπιέδες