Ομελέτα με παντζάρια και πατάτες, η συνταγή από την Ισπανία!

Υλικά συνταγής

Μια διαφορετική συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει. Ομελέτα με παντζάρια και πατάτες, η συνταγή από την Ισπανία! Νόστιμη και θρεπτική. Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό παντζάρια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 6 αυγά
  • Ελαιόλαδο
  • 2 πατάτες, μεγάλες
  • Αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, καθαρίζουμε τα παντζάρια ξεχωρίζοντας τα φύλλα από τους βολβούς.

Τα πλένουμε καλά ώστε να φύγει τελείως το χώμα και αφαιρούμε την άκρη του βολβού με τις ίνες.

Στη συνέχεια, γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνουμε αλάτι και όταν αρχίσει να κοχλάζει το νερό ρίχνουμε μέσα τα παντζάρια και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.

Μετά, τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι να φύγει τελείως το νερό και να στεγνώσουν καλά.

Όση ώρα στεγνώνουν τα παντζάρια, αρχίζουμε να ετοιμάζουμε τις πατάτες.

Τις κόβουμε σε λεπτές στενόμακρες φέτες και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.  

Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Έπειτα, βάζουμε σε ένα άλλο τηγάνι τρεις κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο, το οποίο έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες.

Όταν πάρουν χρυσαφί χρώμα οι ροδέλες του σκόρδου, προσθέτουμε τα φύλλα των παντζαριών ψιλοκομμένα και μετά τα βγάζουμε από τη φωτιά.

Τοποθετούμε στο τηγάνι τις ήδη τηγανισμένες πατάτες, ρίχνουμε έξι αυγά και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι για να διαλυθούν καλά.

Τοποθετούμε επάνω τα φύλλα του παντζαριού με το σκόρδο και μετά μια στρώση από τις τηγανισμένες πατάτες.

Δεν αφήνουμε πολλή ώρα τα υλικά μέσα στο τηγάνι για να μην ξεραθεί το αυγό.

Τέλος, σερβίρουμε τους βολβούς των παντζαριών σε σαλάτα. 

H ισπανική ομελέτα με παντζάρια και πατάτες, είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Συνοδεύουμε την ομελέτα μας με ζεστό ψωμάκι.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για ομελέτα

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: