Παϊδάκια με πατάτες, η παραδοσιακή συνταγή!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 04/08/2023

Μια κλασσική και πετυχημένη συνταγή για το Κυριακάτικο τραπέζι. Παϊδάκια με πατάτες. Ένα απολαυστικό πιάτο ταβέρνας στο σπίτι σου. Συνδυάστε τα με χωριάτικη σαλάτα και τζατζίκι για πιο ολοκληρωμένη γεύση!

Υλικά συνταγής

  • 1 μισή κιλό παϊδάκια αρνάκι ή κατσικάκι
  • 4-5 σκ. σκόρδο
  • 1 μισή κιλό πατάτες
  • 2 κ. σ. μουστάρδα
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 1 πορτοκάλι (το χυμό τους)
  • 2-3 κλων. φρέσκο δεντρολίβανο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μισό κ.γλ. θυμάρι
  • Μισό κ.γλ. ρίγανη
  • Μισό φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτ. νερό
  • 50 γρ. κεφαλότυρι, κομμένο σε κυβάκια (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά πλένουμε καλά το κρέας, το βάζουμε στο ταψί και το αλατοπιπερώνουμε.

Στη συνέχεια βάζουμε το σκόρδο κομμένο σε κομμάτια τριγύρω και προσθέτουμε τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι και το δεντρολίβανο.

Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό από το πορτοκάλι και τα λεμόνια.

Έπειτα ρίχνουμε αυτό το μείγμα το ταψί και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.

Κατόπιν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ελέγχουμε το νερό να μην έχει σωθεί, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι σε κύβους και τέλος συνεχίζουμε για μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό μας.

Τα παϊδάκια με πατάτες είναι έτοιμα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αντί για νερό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ποτήρι κρασί λευκό ξηρό.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για παϊδάκια

Πηγή: ewoman.gr

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας