Τα καλύτερα παϊδάκια, μαριναρισμένα σε γιαούρτι και ούζο

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 22/06/2022

Μια νόστιμη συνταγή που θα καταπλήξει τους πάντες στο τραπέζι. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα μαριναρισμένα παϊδάκια με γιαούρτι και ούζο. Είναι σίγουρα τα καλύτερα που έχετε δοκιμάσει!

Υλικά συνταγής

Για τα παϊδάκια

  • 16 παϊδάκια αρνιού
  • 4 λεμόνια (και το χυμό και το ξύσμα)
  • 8 κ.σ. γιαούρτι
  • 4 κ.σ. ούζο
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 4 σκ. σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, χοντροσπασμένο

Για τη γαρνιτούρα

  • 5 πατάτες, βρασμένες
  • 100 γρ. μέλι
  • 100 γρ. μουστάρδα, καυτερή

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά αλείφουμε τις σκελίδες του σκόρδου με ελαιόλαδο χωρίς να τις καθαρίσουμε.

Τις τυλίγουμε σε λαδωμένο λαδόχαρτο και τις ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 με 25 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός του κρέατος.

Όταν ψηθεί το σκόρδο, αφαιρούμε πιέζοντας τη μαλακωμένη πούλπα του, στη μαρινάδα.

Περιχύνουμε με αυτή τα παϊδάκια που έχουμε τοποθετήσει σ’ ένα δοχείο και στη συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο.

Ύστερα από τέσσερις τουλάχιστον ώρες, τα βγάζουμε, τα πλένουμε καλά και τα ψήνουμε στο γκριλ στους 180 βαθμούς Κελσίου, στη μέση του φούρνου, για 4 με 5 λεπτά από κάθε πλευρά ούτως ώστε να βγουν τα παϊδάκια υπέροχα, ροζ και ζουμερά.

Τα σερβίρουμε με σάλτσα τη μαρινάδα τους.

Μετά ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα, κόβοντας φέτες τις πατάτες, ανακατεύοντας το μέλι με τη μουστάρδα και αλείφοντας με το μείγμα τις φέτες.

Τέλος, τις περνάμε από το γκριλ, για να πάρουν χρώμα.

Τα παϊδάκια είναι έτοιμα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Τα παϊδάκια πρέπει να μείνουν οπωσδήποτε τουλάχιστον 4 ώρες στη μαρινάδα τους.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας