Πατάτες ωγκρατέν

Από olgitsa23, 23 Οκτώβριος, 2009
Μερίδες

Μια εύκολη συνταγή για πατάτες ωγκρατέν. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και θα λατρέψετε το αποτέλεσμα.

Βήμα 1.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να βράσουν τόσο άστε να μη διαλύονται. Οι στρώσεις της πατάτας στο ταψί θα είναι 2.

Βήμα 2.

Ψιλοκόβουμε το μπέικον και τη γαλοπούλα. Τα τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.

Βήμα 3.

Κόβουμε τις πατάτες σε μέτριες ροδέλες και φτιάχνουμε μια στρώση στο ταψί.(Η συνταγή αναφέρεται σε κανονικό ταψί κουζίνας). Ριχνουμε αλάτι, ελάχιστο πιπέρι και μοσχοκάρυδο πάνω στη στρώση. Στη συνέχεια απλώνουμε το μπέικον και τη γαλοπούλα που έχουμε τσιγαρίσει πάνω απο τις πατάτες καθώς και τη μισή ποσότητα τυριού.

Βήμα 4.

Απλώνουμε και τη δεύτερη στρώση πατάτας και ρίχνουμε πάλι αλάτι , λίγο πιπέρι και μοσχοκάρυδο καθώς απλώνουμε και το υπόλοιπο τυρί.

Βήμα 5.

Τελειώνουμε προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος ανακινώντας το ταψί ώστε να πάει παντού.

Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς.

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.7 (9 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Κατηγορία συνταγής

eleni

πριν από 12 έτη 8 μήνες

Κατ'αρχήν σε ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη συνταγή σου!!!! Πρέπει να είναι και νοστιμότατη.... Την βαθμολόγησα με 10!

Οι νέες συνταγές μας