Απίθανη τάρτα με χοιρινό και πράσα

Υλικά συνταγής

Μια πεντανόστιμη συνταγή, ιδανική για τραπέζι και όχι μόνο. Απίθανη τάρτα με χοιρινό και πράσα. Η γέμιση είναι απλά υπέροχη. Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά συνταγής

  • Μισό κιλό φύλλο κρούστας, για πίτα

Για τη γέμιση

  • Μισό κιλό τρυφερό χοιρινό κρέας, καθαρό και χωρίς κόκκαλο
  • 3 πράσα, σε κομματάκια
  • 2 κλωνάρια σέλερι, σε κομματάκια (με τα φύλλα τους)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 αυγά
  • Μισή κούπα κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. φρυγανιά
  • 2 κούπες ρεγκάτο, τριμμένο
  • Μισή κούπα βούτυρο
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα απ’ όλα, ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Αχνίζουμε τα πράσα σε λίγο νερό και τα στραγγίζουμε.

Κάνουμε το ίδιο με το σέλερι.

Στη συνέχεια, βάζουμε 1/4 της κούπας από το μείγμα ελαιόλαδου-βουτύρου, σε κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά τα κομματάκια του κρέατος.

Ρίχνουμε τα πράσα, το σέλερι, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε λίγο, να μείνουν με ελάχιστο ζουμί.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Έπειτα, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε σε δόσεις, στο μείγμα του κρέατος, ανακατεύοντας μ' ένα κουτάλι.

Κατόπιν, ρίχνουμε και ανακατεύουμε το τυρί και τη φρυγανιά.

Σ' ένα πυράντοχο σκεύος ή ταψί με άνοιγμα 35 εκατοστών στρώνουμε 5 φύλλα, βουτυρώνοντάς τα και τυλίγοντας τα φύλλα που προεξέχουν τριγύρω.

Μετά χωρίζουμε την πίτα σε κομμάτια, την αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και τη ραντίζουμε με λίγο νερό.

Στο στάδιο αυτό, μπορούμε να τη φυλάξουμε στην κατάψυξη.

Τέλος, ψήνουμε την τάρτα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Τη σερβίρουμε ζεστή.

Η τάρτα με πράσα και χοιρινό είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το χοιρινό κρέας, με αρνίσιο.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής