Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή για το πιο τέλειο επιδόρπιο που έχετε δοκιμάσει. Δοκιμάστε αυτό το απολαυστικό γλυκό με ροδάκινα και θα ξετρελαθείτε από την πρώτη μπουκιά. Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι σας!
Υλικά συνταγής
- 130 γρ. ζάχαρη, μαύρη
- 150 γρ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 70 γρ. κουβερτούρα
- 80 γρ. αλεύρι
- 2–3 μπισκότα αμυγδάλου, τριμμένα (εργολάβοι)
- 30 γρ. κακάο
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. γάλα
- 1 κουτί κομπόστα ροδάκινο
- 1 ποτ. κρασί Σάμου, γλυκό
- Φλούδα λεμονιού
- Φύλλα δυόσμου
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- Λίγη ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει.
Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και το δουλεύουμε με τη μαύρη ζάχαρη, ώσπου να γίνει κρέμα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα τα αυγά, το αλεύρι, το κακάο, τα τριμμένα μπισκότα, τη λιωμένη σοκολάτα, το γάλα και τελευταία το μπεικίν πάουντερ.
Ανακατεύουμε καλά, βουτυρώνουμε και στρώνουμε με χαρτί φούρνου μια βαθιά φόρμα με διάμετρο 20 εκατοστών.
Ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας και ψήνουμε σε μπεν-μαρί (στο οποίο έχουμε ρίξει 2 εκατοστά ζεστό νερό) για 1 ώρα περίπου, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Έπειτα, σουρώνουμε τα ροδάκινα και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με το κρασί, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και τα φύλλα δυόσμου.
Ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου.
Αφού κρυώσουν τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Όταν κρυώσει το γλυκό το βγάζουμε από τη φόρμα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και διακοσμούμε με τις φέτες ροδάκινου.
Τέλος, περιχύνουμε τις φέτες του γλυκού με σιρόπι.
Το γλυκό ροδάκινο είναι έτοιμο.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Πριν βγάλουμε το γλυκό ελέγχουμε αν είναι ψημένο, καρφώνοντας μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει στεγνή είναι έτοιμο.
Άλλες συνταγές
- Τάρτα με ροδάκινα, το τέλειο γλυκό!
- Πάστα φλώρα, το ονειρεμένο γλυκό
- Φρουτοποτό με ροδάκινα
- Η πιο νόστιμη και απλή τάρτα με βερίκοκα