Πέννες με σπαράγγια και καπνιστό σολομό

Υλικά συνταγής

Μια μοναδική συνταγή, στην οποία δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε. Πέννες με σπαράγγια και καπνιστό σολομό! Επωφεληθείτε απο τα θρεπτικά συστατικά των σπαραγγιών τα οποία τόσο μοναδικά δένουν με τις πέννες. Με αυτό το πιάτο, σίγουρα θα καταπλήξετε την οικογένεια και τους φίλους σας.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. πέννες
  • 200 γρ. σπαράγγια
  • 2 κρεμμυδάκια, φρέσκα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • Άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. καπνιστό σολομό
  • 65 γρ. περίπου τσίπουρο
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Ροζ πιπέρι
  • 50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ξεφλουδίζουμε τα σπαράγγια, τα κόβουμε στη μέση και κρατάμε τις κορυφές τους που είναι πολύ τρυφερές.

Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα κομμάτια και τα σοτάρουμε σε λίγο βούτυρο με τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.

Προσθέτουμε τον καπνιστό σολομό και σβήνουμε με το τσίπουρο.

Έπειτα, ανακατεύουμε με τη κρέμα γάλακτος, τον άνηθο και το ροζ πιπέρι.

Ρίχνουμε και τις κορυφές των σπαραγγιών και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 2 με 3 λεπτά. Προσέχουμε να μη πάρει βράση γιατί κόβει η κρέμα.

Τέλος, βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.

Οι πένες με σπαράγγια και καπνιστό σολομό είναι πανέτοιμες!

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για έξτρα γεύση, γαρνίρουμε εάν θέλουμε τις κορυφές των σπαραγγιών με φλούδες παρμεζάνας.
  • Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και βότκα αντί για τσίπουρο.
  • Καθώς φτιάχνουμε την σάλτσα μας, προσέχουμε να μην πάρει βράση γιατί μπορεί να κόψει η κρέμα.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: