Πεντανόστιμο σπανάκι με ρύζι ογκρατέν

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή, εξαιρετικά νόστιμη και απολαυστική. Δοκιμάστε αυτό το εκπληκτικό σπανάκι με ρύζι ογκρατέν και θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό. Ένα ιδανικό γεύμα για κάθε περίσταση!

Υλικά συνταγής

  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, μέτριο
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 3 αυγά
  • 2 κούπες τυρί ρεγκάτο, τριμμένο
  • 1 μισή κούπα ρύζι
  • 2 κούπες έτοιμη μπεσαμέλ, σφιχτή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σοτάρουμε το κρεμμύδι μέσα στο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε και το σπανάκι, αφού πρώτα το έχουμε ζεματίσει.

Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.

Βράζουμε το ρύζι με λίγο αλάτι.

Απλώνουμε τη μισή ποσότητα του ρυζιού μέσα σ' ένα πυρέξ.

Έπειτα, βάζουμε τη μισή ποσότητα του ρεγκάτο μέσα στην μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.

Πασπαλίζουμε λίγο από το τυρί, στο ρύζι που έχουμε βάλει στο πυρέξ.

Κατόπιν, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα ρίχνουμε να ανακατευτούν με το σπανάκι.

Στρώνουμε το σπανάκι επάνω στο ρύζι.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

Μετά, βάζουμε και το υπόλοιπο ρύζι πάνω από το σπανάκι και περιχύνουμε με την μπεσαμέλ.

Τέλος, ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Συμβουλές

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ρύζι με πιλάφι.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: