Σπανάκι με αγκινάρες και αρακά ογκρατέν

Υλικά συνταγής

Ένα νόστιμο και θρεπτικό φαγητό για όλη την οικογένεια. Σπανάκι με αγκινάρες και αρακά ογκρατέν. Μοναδικός συνδυασμός λαχανικών με κρέμα γάλακτος. Δοκιμάστε αυτό το πιάτο και δεν θα χάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 1 κούπα αρακά
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • Μισή κούπα φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό σπανάκι, ζεματισμένο
  • 40 γρ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κούπες κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • Λίγη φρυγανιά
  • 2 κονσέρβες αγκινάρες
  • 1 κούπα ζαμπόν
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

  • 1 κούπα έτοιμη μπεσαμέλ
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα από όλα, σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε και το σπανάκι με τον άνηθο και σωτάρουμε ελαφρά.

Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και 1 κούπα με τα τυριά και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με λίγη φρυγανιά.

Απλώνουμε στο πυρέξ το μείγμα με το σπανάκι.

Έπειτα, ξεπλένουμε τις αγκιναρούλες και τις αραδιάζουμε πάνω στο σπανάκι.

Από πάνω απλώνουμε το ζαμπόν, τα υπόλοιπα τυριά και τον αρακά.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μπεσαμέλ με την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο.

Περιχύνουμε την μπεσαμέλ στο φαγητό και βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, να ψηθεί για 45 με 50 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορες κεφαλογραβιέρες της αρεσκείας μας.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: