Το πιο νόστιμο ρεβιθόρυζο

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή άκρως υγιεινή και νηστίσιμη. Το πιο νόστιμο ρεβιθόρυζο που έχετε φάει ποτέ! Με υψηλή διατροφική αξία. Τρώγεται ευχάριστα, κάθε εποχή. Αν το δοκιμάσετε μια φορά θα θέλετε να το φτιάχνετε συνέχεια.

Υλικά συνταγής

  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γλ. ανθρακική σόδα
  • 2 κρεμμύδια, τριμμένα
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 μισή φλ. ρύζι Καρολίνα
  • 1 μισή φλ. χυμό ντομάτας
  • 300 γρ. ρεβύθια
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • 1 κύβο ζωμό κότας, με λαχανικά

Εκτέλεση συνταγής

Η προετοιμασία μας ξεκινά από την προηγούμενη ημέρα.

Βάζουμε τα ρεβύθια με τη σόδα σε μπολ, με 2 λίτρα νερό.

Την επομένη, τα πλένουμε καλά.

Στην συνέχεια, τα στραγγίζουμε και τα τρίβουμε με τις παλάμες μας.

Τα βάζουμε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με τα κρεμμύδια και 2 λίτρα νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 ώρα.

Έπειτα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 λίτρο νερό ακόμη, τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και όταν περάσουν 5 λεπτά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ρύζι και το κύμινο.

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας τακτικά να μην κολλήσει.

Τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σκεπάζουμε το φαγητό με καθαρή πετσέτα και έπειτα το αφήνουμε να σταθεί και να ρουφήξει το ρύζι την υγρασία του.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι ρύζι θέλουμε (μπασμάτι, πιλάφι κλπ.).

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.7 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: