Υλικά Συνταγής
Αμερικανική συνταγή για να φτιάχνουμε τα αυγά μας. Είναι γευστικότατα και προσφέρονται ως πρόχειρο γεύμα για κάθε στιγμή της ημέρας. Στις ΗΠΑ, όπου το πρωινό είναι το σημαντικότερο και πλουσιότερο γεύμα της ημέρας, θεωρούνται εξαιρετικά θρεπτικά και χορταστικά για μία ημέρα που προβλέπεται κουραστική και απαιτητική. Δοκιμάστε τα!
Υλικά συνταγής
- Φυτικό βούτυρο
- 4 αυγά
- Αλάτι
- Μπέικον
- Αραβοσιτέλαιο
Υλικά συνταγής
Αρχικά τηγανίζουμε το μπέικον σε ελάχιστο αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο, μέχρι σχεδόν να ξεραθεί, στο ίδιο τηγάνι που θα φτιάξουμε στη συνέχεια τα αυγά μας.
Εννοείται, ότι αφού έχουμε τελειώσει με το μπέικον και αφού το έχουμε τοποθετήσει πάνω σε χαρτί κουζίνας για να βγάλει το Ελαιόλαδο του, πλένουμε καλά το τηγάνι και το σκουπίζουμε πριν αρχίσουμε να μαγειρεύουμε τα αυγά μας.
Αφού τα κάνουμε όλα αυτά, βάζουμε το φυτικό βούτυρο να ζεσταθεί σε μεγάλο τηγάνι.
Σπάζουμε σε ένα τάπερ τα αυγά και χτυπούμε με ένα πιρούνι ακριβώς όπως στην ομελέτα.
Κατόπιν, ρίχνουμε αλάτι.
Όταν έχει αρχίσει και τσιτσιρίζει το βούτυρο στο τηγάνι, το χαμηλώνουμε στους πέντε βαθμούς και το αφήνουμε για μισό λεπτό να ηρεμήσει.
Με το ένα χέρι κρατούμε το τάπερ πάνω από το τηγάνι και αδειάζουμε τα αυγά σιγά-σιγά, μέσα στο τηγάνι, ενώ με το άλλο χέρι, κρατώντας μία ξύλινη σπάτουλα, ανακατεύουμε συνεχώς τα αυγά, με κυκλικές κινήσεις εναλλασσόμενες με κινήσεις εμπρός-πίσω και με κινήσεις δεξιά-αριστερά, ώστε να μην αφήσουμε σε καμιά περίπτωση τα αυγά να δέσουν σε μία φόρμα όπως γίνεται με την ομελέτα.
Σ’ αυτό βέβαια, βοηθά πολύ και το γεγονός ότι έχουμε χαμηλώσει τη θερμοκρασία του ματιού στους πέντε βαθμούς.
Ενώ τα αυγά, στερεοποιούνται σιγά-σιγά, αρχίζουμε και κάνουμε κοφτές, κάθετες κινήσεις με την ξύλινη σπάτουλα, κόβοντας στην ουσία τα αυγά σε πολύ μικρά κομμάτια.
Τα scrambled eggs, κανονικά, τρώγονται μισοψημένα. Αυτό, διακρίνεται από το ότι τα αυγά μας δεν έχουν πάρει απολύτως χρυσοκίτρινο χρώμα, αλλά είναι ακόμη λιγάκι πορτοκαλί, και από το ότι ενώ έχουν στερεοποιηθεί, έχει μείνει στο τηγάνι ακόμη λίγο από το ζουμάκι τους. Εμείς, εδώ στην Ελλάδα δε συνηθίζουμε τα μισοψημένα φαγητά γενικότερα. Σε κάθε όμως περίπτωση πρέπει να μην αφήσουμε τα αυγά μας να ξεροψηθούν.
Καλή σας όρεξη!
Συμβουλές
- Συνοδεύουμε τα scrambled eggs με corn beef hash (για τους λάτρεις των κρεάτων-αλλαντικών), με τηγανιτές πατάτες και με φέτες του τοστ, καλά φρυγανισμένες και πασαλειμμένες με βούτυρο.
Σχετικές συνταγές
- Αυγά γεμιστά, το ορεκτικό που δεν του αντιστέκεται κανείς
- Νόστιμα και διαφορετικά αυγά αλά Φλωρεντίν
- Αυγά βραστά γεμιστά με ζαμπόν
- Φρουτάλια, η πιο νόστιμη Ανδριώτικη ομελέτα
- Ομελέτα με ντομάτα, τυριά και σπανάκι σε στρώσεις
- Ομελέτα με πατάτες