Φρουτάλια, η πιο νόστιμη Ανδριώτικη ομελέτα

Υλικά συνταγής

Αν ψάχνετε μια ωραία και παραδοσιακή συνταγή για ομελέτα, εδώ είστε. Η Φρουτάλια (ή αλλιώς φουρτάλια) είναι μια «πλούσια» ομελέτα με γραβιέρα, μπέικον, λουκάνικο και πατατούλες που φτιάχνουν στην Άνδρο μας και φημίζεται για τη νοστιμιά της. Μιλάμε για μια πολύ αφράτη, απείρως μοσχομυριστή και φυσικά χορταστική ομελέτα. Με λίγα λόγια, απόλαυση σε κάθε μπουκιά. Δοκιμάστε τη φρουτάλια στο σπίτι και σίγουρα θα την αγαπήσετε.

Υλικά συνταγής

  • 3 λουκάνικα, κομμένα σε κομμάτια (μήκους 5 εκατοστών)
  • 3 φέτες μπέικον
  • 200 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε φετάκια
  • Μισό κιλό πατάτες
  • 6 αυγά
  • Μισό ματσ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες.

Τις τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο και μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές απλώνουμε τις φέτες της γραβιέρας, προσθέτουμε τα λουκάνικα, το μπέικον, το δυόσμο και το πιπέρι.

Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.

Κουνάμε το τηγάνι, να απλωθεί το μείγμα των αυγών καλά.

Τέλος, μόλις ψηθεί η μία πλευρά γυρίζουμε την ομελέτα να ψηθεί και από την άλλη.

Αυτό είναι όλο.  Η φρουτάλια μας, δηλαδή η πεντανόστιμη ομελέτα με γραβιέρα, μπέικον, λουκάνικο, και πατάτες είναι έτοιμη να την καταβροχθίσουμε.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αν δυσκολευόμαστε να γυρίσουμε την ομελέτα ανάποδα, φροντίζουμε να την τηγανίσουμε σε σκεύος που μπαίνει στο φούρνο και να ολοκληρώσουμε εκεί το μαγείρεμα της πάνω πλευρά της.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για ομελέτες

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: