Νόστιμα και διαφορετικά αυγά αλά Φλωρεντίν

Υλικά συνταγής
Νόστιμα και διαφορετικά αυγά αλά Φλωρεντίν

Μια συνταγή που θα σας καταπλήξει. Νόστιμα και διαφορετικά αυγά αλά Φλωρεντίν. Πέρα από το συνηθισμένο. Δοκιμάστε τα και θα εκπλαγείτε.

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. σπανάκι
  • 60 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 85 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά, βρασμένα και χωρισμένα κατά μήκος στη μέση

Για τη μπεσαμέλ

  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κούπες γάλα, ζεστό
  • Μισή κούπα κρέμα γάλακτος
  • Μισή κούπα κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 40 γρ. περίπου μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, άσπρο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, καθαρίζουμε το σπανάκι και πετάμε όλα τα σκληρά κοτσάνια.

Το πλένουμε και το κόβουμε, σε μεγάλα κομμάτια.

Το ζεματάμε και το στραγγίζουμε καλά.

Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε 3 λεπτά επάνω στη φωτιά.

Έπειτα, ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε 1 λεπτό το αλεύρι.

Ρίχνουμε μεμιάς το γάλα και ανακατεύουμε επάνω σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να πήξει η κρέμα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί, το αλάτι αν χρειάζεται, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Μοιράζουμε το σπανάκι σε 4 ατομικά πυρεξάκια και τοποθετούμε επάνω 2 μισά αυγά στο καθένα, με την κομμένη όψη προς τα κάτω.

Τέλος, τα περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ και τα ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά περίπου, ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.

Σερβίρουμε τα αυγά αλά Φλωρεντίν ζεστά.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για έξτρα νοστιμιά, μπορούμε να τρίψουμε πάνω από τα αυγά, φέτα.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 4)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: