Υλικά Συνταγής
Μια πανεύκολη συνταγή που θα λατρέψετε. Πεντανόστιμα σουδάκια με σολομό. Ιδανικά για μπουφέ και πάρτι. Η συνταγή είναι για 20 κομμάτια. Θα τα αγαπήσετε!
Υλικά συνταγής
- 20 σουδάκια μπουκιάς
- 250 γρ. σολομό καπνιστό
- Μισή κούπα κριμ τσιζ
- 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
- Μισό κ.γλ. πάστα horseradish
- 4 κ.σ. μαγιονέζα
Για ζύμη σου
- 1 κούπα νερό
- Μισή κούπα βούτυρο
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Μισό κ.γλ. αλάτι
- 4 αυγά
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά από τις φέτες του σολομού, χωρίζουμε 20 λωρίδες με 2 εκατοστά πλάτος και 6 εκ. μήκος.
Τα κομματάκια που μας περίσσεψαν, τα πατάμε μ' ένα πιρούνι, ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά και τα ενώνουμε πατώντας τα με το πιρούνι λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια τρυπάμε τα σουδάκια στο κέντρο, τα γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε και τα στολίζουμε μ' ένα λουλουδάκι, που θα φτιάξουμε τυλίγοντας τις λωρίδες του σολομού και τοποθετώντας τες στο άνοιγμα κάθε σου, μαζί μ' ένα φυλλαράκι μαϊντανό.
Τα φυλάμε στο ψυγείο, καλυμμένα με πλαστική μεμβράνη.
Κατόπιν φτιάχνουμε τη ζύμη σου.
Βάζουμε το νερό με το βούτυρο και το αλάτι σε μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και το ανακατεύουμε, μέχρι ν' αρχίσει να κοχλάζει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το αλεύρι όλο μεμιάς κι ανακατεύουμε χτυπώντας ζωηρά με ξύλινο κουτάλι, ώσπου η ζύμη να ξεχωρίσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να σχηματίσει μια μπάλα γύρω από το κουτάλι, 1 λεπτό περίπου.
Έπειτα αδειάζουμε τη ζύμη στο μπολ του μίξερ και την αφήνουμε να κρυώσει 3 λεπτά.
Χτυπώντας τη με τον ειδικό γάντζο για ζύμες, ρίχνουμε ένα-ένα τ' αυγά, ώσπου να ενσωματωθούν σε μια ζύμη λεία και γυαλιστερή σαν μετάξι.
Τα σουδάκια με σολομό είναι έτοιμα.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Με τη ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε εκλέρ ή διάφορα άλλα παρασκευάσματα γλυκά ή αλμυρά, δίνοντας στη ζύμη διάφορα σχήματα.
- Αντί για μαγιονέζα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος χτυπημένη.
Άλλες συνταγές
- Σολομός φιλέτο στη σχάρα με λαχανικά
- Μπρουσκέτες με θαλασσινά
- Μπουρεκάκια με τυρί, απολαυστικό σνακ!
- Μπουρεκάκια με κιμά, τραγάνα και χορταστικά!