Υλικά Συνταγής
Θέλετε να φτάσετε στην κορυφή της γεύσης; Σας έχουμε τη λύση. Κρέας με κυδώνια, η Χιώτικη συνταγή! Πρόκειται για μια συνταγή που θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Δοκιμάστε την!
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κρέας, ψαχνό
- 1300 γρ. κυδώνια, καθαρισμένα
- 100 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, κόβουμε το κρέας σε τεμάχια και το βάζουμε σε κατσαρόλα να καβουρδιστεί με το βούτυρο.
Προσθέτουμε τόσο νερό όσο θα είναι αρκετό για να καλυφθούν τα κυδώνια, όταν τα ρίξουμε μέσα.
Εν τω μεταξύ, έχουμε καθαρίσει τα κυδώνια και τα έχουμε κόψει σε φέτες.
Τα ρίχνουμε κι αυτά στην κατσαρόλα με το κρέας, προσθέτοντας ταυτόχρονα αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
Σκεπάζουμε τέλος την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει το φαγητό, μέχρις ότου ψηθεί κι έχει απομείνει με μια πυκνή σάλτσα.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Το κρέας πρέπει να είναι είτε από μοσχάρι, είτε από χοιρινό για να αντέχει στο πολύωρο βράσιμο, μέχρι δηλαδή να ψηθούν τα κυδώνια, εκτός αν τα κυδώνια είναι πολύ αφράτα, οπότε το κρέας μπορεί να είναι και αρνί.
- Μπορούμε να βάλουμε περισσότερη ή λιγότερη ζάχαρη (πάντως πρέπει να έχει γλυκιά γεύση το φαγητό).
Άλλες συνταγές
- Τρυφερό ψαρονέφρι με κυδώνια,δενδρολίβανο και σάλτσα κρασιού,σκέτη νοστιμιά
- Κυδώνια ψητά στο φούρνο
- Παέγια, αρωματική και χορταστική, από τη Βαλένθια