Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή κατάλληλη για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας και όχι μόνο. Σούπα βελουτέ με κάστανο. Βελούδινη υφή και με αρώματα που συγκλονίζουν. Και γεύση που θα σας κάνει να παραμιλάτε!
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. κάστανα
- 75 γρ. βούτυρο
- 2 λίτ. ζωμό λαχανικών
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, βράζουμε τα κάστανα ώσπου να μαλακώσουν αρκετά και να μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε.
Αφαιρούμε και τις δύο φλούδες και τα βάζουμε να βράσουν σε 2 λίτρα νερό με λαχανικά και μυρωδικά (τους πάει εξαιρετικά το σέλερυ, το πράσο και φυσικά μπουκέ γκαρνί) δεμένα σε τουλπάνι.
Μαζί με τα κάστανα, βάζουμε στην κατσαρόλα και το ψωμί.
Στην συνέχεια, φέρνουμε την κατσαρόλα σε βρασμό σε δυνατή φωτιά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για περίπου 40 λεπτά, μισοσκεπασμένη.
Όταν είναι έτοιμη η σούπα, αφαιρούμε όλα τα λαχανικά από την κατσαρόλα και περνάμε τη σούπα από σίτα (αν υπάρχουν στερεά κομμάτια τα πιέζουμε με κουτάλι για να περάσουν από τη σίτα).
Τέλος, επαναφέρουμε τη σούπα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά σε πολύ χαμηλή φωτιά, να δέσουν και να ομογενοποιηθεί η σούπα.
Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Σερβίρουμε τη σούπα καυτή και τη συνοδεύουμε με κρουτόν που φτιάχνουμε με βούτυρο.
- Αντικαθιστούμε τον ζωμό λαχανικών, με 2 λίτρα νερό και τα λαχανικά με τα οποία θα φτιάχναμε το ζωμό.
- Το μπουκέ γκαρνί είναι συνδυασμός μυρωδικών (2 φύλλα δάφνης, 2 κλωναράκια δενδρολίβανου και 2 κλωνιά θυμαριού δεμένα μαζί).
Άλλες συνταγές
- Χορτόσουπα βελουτέ, πανδαισία λαχανικών!
- Πρασοσέλινο βελουτέ, η καλύτερη συνταγή!
- Ρεβιθόσουπα βελουτέ με φάβα, φακή, ρύζι και πατάτα
- Μοσχαράκι γιορτινό, με κάστανα και δαμάσκηνα
- Μοσχαράκι γιαουρτλού στη γάστρα