Σούπα βελουτέ με σελινόριζα και γιαούρτι

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Ας αποχαιρετήσουμε το χειμώνα με μια συνταγή άκρως θρεπτική και πενατόστιμη. Σούπα βελουτέ με σελινόριζα και γιαούρτι. Ιδανική για χορτοφάγους και όχι μόνο. Δοκιμάστε την!

Υλικά συνταγής

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 3 καρότα, κομμένα σε φέτες (κομμάτια)
  • 3–4 κλων. σέλερι, καθαρισμένα από ίνες και ψιλοκομμένα
  • 3 πράσα, κομμένα σε φέτες
  • 1 μεγάλη πατάτα, κομμένη σε κύβους
  • 1 μεγάλη σελινόριζα, κομμένη σε κύβους ή δύο μικρότερες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1,5 λιτ. νερό
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
  • Μαϊντανός, ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα
  • Πιπέρι, φρεσκοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τα πράσα και τη σελινόριζα για 4 με 5 λεπτά.

  Στη συνέχεια προσθέτουμε το σέλερι, τα καρότα, την πατάτα, την δάφνη και το νερό.

Αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 35 με 40 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά.

Κατόπιν πολτοποιούμε με το μίξερ τη σούπα, να πάρει μορφή κρέμας, προσθέτουμε αρκετό πιπέρι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Μοιράζουμε σε μπολ.

Τέλος, βάζουμε μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι σε κάθε μπολ και σερβίρουμε.

Η βελουτέ σούπα με σελινόριζα και γιαούρτι είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Εάν θέλουμε να ρίξουμε το γιαούρτι σε μια ζεστή σούπα η σος πρώτα το αραιώνουμε με λίγο ζεστό υγρό (σούπα η σος) και μετά όλο μαζί το προσθέτουμε στην κατσαρόλα για να μην κόψει.
  • Αντί για μαϊντανό μπορούμε να γαρνίρουμε τη σούπα με σχοινόπρασο. Είναι εξίσου νόστιμο.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας