Υλικά Συνταγής
Με αυτή τη συνταγή μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα την πιο λαχταριστή και ζεστή σούπα με μπακαλιάρο. Η συγκεκριμένη προέρχεται από την Αγγλία και υπόσχεται μοναδική γεύση.
Υλικά συνταγής
- 750 γρ. μπακαλιάρο παστό
- 30 γρ. βούτυρο
- 1 λίτ. γάλα
- 2 αυγά
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- 3 κλωνάρια μαϊντανό
- 12 λεπτές φέτες ψημένο ψωμί
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο, μουλιάζοντας τον σε κρύο νερό για πολλές ώρες.
Στη συνέχεια καλύπτουμε τον μπακαλιάρο με νερό μέσα σε κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση.
Τον αποσύρουμε και τον στραγγίζουμε.
Αφού τον ξεπλύνουμε με κρύο νερό, τον κόβουμε σε μερίδες και τον βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα καλυμμένο με γάλα.
Έπειτα ρίχνουμε πιπέρι και το τριμμένο μοσχοκάρυδο και αφήνουμε τον μπακαλιάρο να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ βράζουμε τα αυγά για 8 λεπτά, κατόπιν τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα καθαρίζουμε.
Τα κόβουμε στα τέσσερα και τα λιώνουμε με πιρούνι.
Αδειάζουμε τον μπακαλιάρο και τον ζωμό του σε ζεστή σουπιέρα, προσθέτουμε το βούτυρο, τα λειωμένα αυγά και τον μαϊντανό.
Τέλος σερβίρουμε τη σούπα με το ψημένο ψωμί ή τοποθετούμε το ψωμί στο βάθος της σουπιέρας για να μουλιάσει.
Η σούπα μας είναι έτοιμη.
Συμβουλές
- Εναλλακτικά μπορούμε να βράσουμε το ψάρι πολλές φορές, να το ξεπλύνουμε ανάμεσα στα βρασίματα και να αλλάζουμε κάθε φορά νερό. Με αυτόν τον τρόπο ελαττώνεται και ο χρόνος ετοιμασίας.
Σχετικές συνταγές
- Εύκολη ψαρόσουπα με λαχανικά, συνταγή-μούρλια!
- Πεντανόστιμη και ζεστή ψαρόσουπα
- Πολίτικη ψαρόσουπα
- Πεντανόστιμη σούπα κακαβιά