Υλικά Συνταγής
Μια εκπληκτική συνταγή ιδανική για όλες τις περιστάσεις. Πεντανόστιμα σπαράγγια με γαρίδες και κολοκύθα. Αξιοποιείστε τα υπέροχα αυτά υλικά και φτιάξτε ένα ανεπανάληπτο φαγητό!
Υλικά συνταγής
- 850 γρ. γαρίδες μεγάλες και φρέσκες
- 700 γρ. σπαράγγια πράσινα
- 350 γρ. κολοκύθα κίτρινη
- Αλάτι
- Χυμός από μισό λεμόνι
- Για τη σάλτσα
- 50 γρ. ροκφόρ, λιωμένο με πιρούνι
- Μισό φλ.τσ. σογιέλαιο
- 3 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
- 1 κ.σ. γλυκόξινη σάλτσα (θα τη βρείτε έτοιμη στα σούπερ μάρκετ)
- 1 κ.γλ. ταμπάσκο πράσινο
- Αλάτι
- Πιπέρι άσπρο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά καθαρίζουμε τα σπαράγγια από το σκληρό κοτσάνι τους, τα δένουμε και τα βράζουμε 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό, όπου έχουμε προσθέσει το χυμό του λεμονιού.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση.
Στη συνέχεια, βράζουμε τις γαρίδες 3με 4 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Τις στραγγίζουμε και μόλις κρυώσουν τις καθαρίζουμε.
Χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο, αφαιρούμε από τη σάρκα της κολοκύθας μικρά μπαλάκια.
Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε καλά.
Κατόπιν αναμειγνύουμε σε μια πιατέλα τα σπαράγγια, τις γαρίδες και την κολοκύθα.
Τέλος, χτυπάμε στο μικρό μπλέντερ όλα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να ομογενοποιηθούν και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σησαμέλαιο αντί για σογιέλαιο εάν θέλουμε.
Άλλες συνταγές
- Διαφορετικό ριζότο με σπαράγγια, πράσα και προσούτο
- Διαφορετική σαλάτα με σπαράγγια και μανιτάρια
- Νόστιμη σαλάτα με σπαράγγια
- Γαρίδες σαγανάκι, μες στη γλύκα!